bach-animation

Yoga

Enige jaren geleden is s.v. DeVu ook begonnen met yogalessen. Gusta Klaver werd aangetrokken om deze lessen te geven.

Zij koos uiteindelijk voor Power Yoga, eerst één keer per week op de woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur, sinds 1 februari 2010 is er – wegens gebleken succes - ook een groep gestart op de maandagavond (van 18.45 tot 19.45 uur).
Gusta werkt met kleine groepen van maximaal 12 deelnemers. Op de maandagavond is nog plaats.
De yogalessen van DeVu zijn voor iedereen geschikt. De huidige groep kent (vrouwelijke) deelnemers uit verschillende leeftijdsgroepen, die met heel veel respect met elkaar omgaan. Zij komen niet alleen uit Lage Vuursche, maar ook uit Baarn, Soest, Bilthoven en Amersfoort.  Sommigen hebben last van een kleine lichamelijke beperking, zoals een zwakke rug, een geopereerde schouder, een knieprothese. De oefeningen zijn individueel aan te passen, en juist ook daarom houdt Gusta de groepen klein. “Dan kan ik zien wat er gebeurt, en waar nodig corrigeren”, aldus Gusta.

yoga

Power Yoga
Zoals de naam al doet vermoeden is Power Yoga een krachtige en dynamische vorm van yoga. Daar waar yoga door sommigen gezien wordt als gracieus en elegant gaat Power Yoga een stapje verder. Er wordt bij Power Yoga gebruik gemaakt van oefeningen waarbij bewegingen centraal staan zoals de natuur die bedoeld heeft. Een onderdeel van Power Yoga is ook dat het complete lichaam erbij betrokken is. Dit leidt er toe dat je je na een aantal weken Power Yoga fitter, energieker en kalmer voelt. Goed voor de ontwikkeling van spieren is het ook.

Mentale veerkracht

Maar Power Yoga heeft ondanks dit fysieke aspect wel alles met yoga te maken. Ook innerlijk verandert er namelijk wat als je Power Yoga beoefent. Emoties, spanningen en allerlei angsten sla je als mens op in je innerlijke systeem. Deze vaak ongewenste en soms ook schadelijke verborgen krachten worden in het lichaam losgemaakt en eruit gewerkt door het beoefenen van Power Yoga. Je mentale veerkracht wordt herontdekt en versterkt.

Totale mens
Maar de nadruk bij Power Yoga ligt toch vooral bij het fysieke. Het is een lichaamsoefening, waarin de totale mens beschouwd wordt. In een Power Yoga-sessie komen fysieke kracht, mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod. Dit leidt ertoe dat alle systemen in het lichaam worden verbeterd.

yoga

Kracht, stimulans en rust
Power Yoga kan helpen om het hormonale stelsel te verbeteren, de bloesomloop te stimuleren, het hart krachtiger te maken en het zenuwstelsel door de juiste ademhalingstechnieken meer tot rust te brengen. Bovendien helpt Power Yoga de spijsvertering en geeft het een stimulans aan het afvoersysteem.

yoga

Kosten
Voor de kosten hoeft u het niet te laten. De contributie bedraagt Euro 78,- per halfjaar, dat is omgerekend ongeveer Euro 3,- per keer! Tijdens de zomermaanden juli en augustus is er geen les (de exacte data worden tijdig bekend gemaakt).

Kleding
Yogamatjes zijn aanwezig. De yogadeelneemsters dragen makkelijk zittende kleding, en uit hygiënisch oogpunt worden sokken en een handdoek voor op de yogamat aanbevolen.

Gratis proefles
U kunt een les gratis met ons meedoen en kijken of de Power Yoga van DeVu iets voor u is.  Parkeren kunt u op het parkeerterrein tegenover Restaurant Lage Vuursche, of op het parkeerterrein achter dit restaurant (de slagboom gaat vanzelf open). Na afloop van de les is er gelegenheid voor het nuttigen van een drankje.

Nadere informatie Power Yoga:
Helen Stolk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-54 39 33 10
Gusta Klaver, tel. (035) 542 21 57

Klik hier om terug te gaan naar de DeVu pagina.

Contactgegevens

Stichting dorpshuis Lage Vuursche
Beheerster: Sharon v/d Oosten
Slotlaan 2a
3749 AA  Lage Vuursche
Tel: 035 6668396 of 0610385940
E-mail: info@defurs.nl

Evenementen

May 2021
M T W T F S S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Copyright © 2014. All Rights Reserved.